Тимошенко каже, що не тисне на суддів, а захищає їх від Ющенка

Четвер, 16 жовтня 2008, 15:36

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що на найближчому засіданні уряду буде знайдено рішення щодо створення Державного реєстру виборців.

Про це вона сказала на прес-конференції у четвер, коментуючи рішення Конституційного суду, яким він визнав, що Кабмін не мав права доручати одній фірмі постачати програмне забезпечення для реєстру виборців.

"Тим, хто планує фальсифіковувати можливі дострокові вибори, ніякого реєстру виборців не потрібно. Тому сьогодні ухвалюються такі рішення, які не дають можливості створити єдиний реєстр виборців", - сказала Тимошенко.

"Але уряд після рішення Конституційного Суду на черговому засіданні розгляне це питання, знайде рішення, які дають можливість ЦВК створити єдиний реєстр виборців, щоб не допустити фальсифікації будь-яких виборів", - додала вона.

Коментуючи звинувачення секретаріату президента у тиску на суди збоку БЮТ, Тимошенко сказала:

"Депутати нашої фракції роблять все для того, щоб захистити суди і суддів. І вони це роблять в абсолютно мирний спосіб, розуміючи всю відповідальність. Але судді ухвалюють рішення самостійно".

При цьому вона звинуватила у тиску на суддів президента і його команду, зазначивши, що "судді сьогодні звільняються з посад, проти них порушуються кримінальні справи, навіть ліквідовують цілі суди".

"І депутати, делеговані народом, намагаються в міру своїх можливостей і сил, зробити все, щоб захистити суддів і не дати можливості остаточно зруйнувати судову гілку влади", - сказала Тимошенко.

Коментуючи присутність у судах спец підрозділів МВС, прем’єр зазначила: "За законом суди охороняє саме міліція, і вона здійснює свої функції, охороняючи суди від будь-яких незаконних дій".

Крім того, Тимошенко вкотре назвала незаконним указ президента про ліквідацію Київського окружного суду, що призупинив дію його указу про дострокові вибори.

"Не було відповідних подань, щоб ліквідовувати суди, які ухвалюють небажані політичні рішення для президента. Крім того, Конституцією передбачено, що відповідні укази зобов’язані випускатися після візи прем’єра. Тому цей указ є незаконний і тому Окружний суд почав свою роботу", - сказала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування