Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається на допомогу нового європосла

Четвер, 16 жовтня 2008, 18:27

Позачергові вибори до парламенту є конституційним способом забезпечення ефективної роботи вищого законодавчого органу України - а відтак і стабільності в державі.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на зустрічі з новопризначеним послом Європейської комісії в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент наголосив, що бачить своїм першочерговим завданням забезпечення внутрішньополітичної стабільності, а працюючий парламент, безумовно, є "одним із способів формування національного прогресу, забезпечення економічної, соціальної, політичної динаміки".

Він ще раз відзначив, що його рішення про розпуск ВР відповідає нормам Конституції і фактично стало відповіддю на неспроможність політичних сил парламенту в передбачений Основним законом термін та запропонований президентом додатковий час сформувати нову коаліцію або підтвердити формат старої.

"Сьогодні ми знаходимося на наступному кроці, який імперативно сформований Конституцією - це проведення дострокових виборів... Переконаний, в Україні є достатній ресурс дати достойну, демократичну, чесну, європейську відповідь на ті виклики, які були породжені парламентською кризою", - наголосив Ющенко.

Під час зустрічі президент особливо наголосив на стратегічному характері відносин України та Євросоюзу.

"Нам легко говорити про наші євроінтеграційні прагнення, тому що це є один з ключових пріоритетів національної політики", - сказав він, відзначивши "колосальний прогрес" у розбудові взаємин України та ЄС протягом останніх 2-3 років.

Президент високо оцінив політичні домовленості щодо майбутньої угоди про асоціацію між Україною та ЄС, низку важливих інтеграційних проектів. Ющенко висловив сподівання, що призначення нового посла Єврокомісії в Україні "відкриває нову сторінку наших двосторонніх відносин".

Серед чутливих питань, на які президент звернув увагу співрозмовника - повноцінна імплементація угод про спрощення візового режиму та реадмісію.

Україна також надзвичайно зацікавлена у допомозі Єврокомісії щодо врегулювання питання організації малого прикордонного руху, сказав президент. Ця тема особливо актуальна наразі у відносинах України з Польщею.

"Ми знаходимося зараз в діалозі з Єврокомісією, щоб вирішити всі ці питання. Я розраховую на вашу допомогу", - сказав Ющенко, наголосивши, що йдеться про інтереси мільйонів людей по обидва боки кордону. "Сподіваюся, що і по даному питанню ми знайдемо спільну мову", - сказав президент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...