В Україні росте кількість дітей – жертв торгівлі людьми

Четвер, 16 жовтня 2008, 20:39

Глава представництва в Україні Міжнародної організації з міграції Джеффрі Лабовіц відзначає недостатнє фінансування в Україні сфери боротьби з торгівлею людьми.

"Я хочу привернути вашу увагу до того, що, на жаль, українська влада недостатньо уваги приділяє даному питанню і, крім того, недостатнім є фінансування даної галузі", - сказав Лабовіц на прес-конференції.

"На сьогодні це близько 3 тис. доларів на одну область України. Це надзвичайно мало. Насправді потрібні мільйони", - цитує його слова "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, Лабовіц підкреслив, що в Україні останнім часом значно поліпшили свою роботу громадські організації в сфері допомоги потерпілим від торгівлі людьми.

Зокрема, нагородою буде відзначено один з реабілітаційних центрів у Житомирі, що допоміг "дуже багатьом людям повернутися до нормального життя". "Це фактично 95%. Саме стільки людей виходить з цього центру, і можуть надалі продовжувати повноцінне життя, не боячись нічого", - сказав Лабовіц.

У свою чергу міністр із питань сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко заявив, що останнім часом Україна в силу свого географічного положення і близькості до кордонів Євросоюзу, стає "транзитною країною, а також пунктом призначення для торгівлі людьми".

Також Павленко повідомив, що в 2008 році значно зросла кількість українських дітей, що стали жертвами торгівлі. При цьому міністр додав, що за 10 місяців 2008 року в Україну було повернуто 254 людини, що стали жертвами торгівлі, у тому числі 31 дитина. Усього було розкрито 243 подібні кримінальні справи.

Павленко зазначив, що Україні необхідно прийняти концепцію протидії торгівлі людьми і захисту жертв. За його словами, даний проект сьогодні знаходиться на розгляді у Верховній Раді, однак, через те, що "Україну очікують дострокові парламентські вибори, він дотепер не прийнятий".

Міністр також підкреслив, що в 2008 році на фінансування боротьби з торгівлею людьми уряд передбачив 430 тис. грн., що доповнюються ще невеликими сумами з місцевих і обласних бюджетів.

Зі свого боку Лабовіц підкреслив, що владі України необхідно збільшувати державне фінансування в сфері протидії торгівлі людьми.

Він пояснив, що "за даними щорічного дослідження "Торгівля людьми", яке готує Держдепартамент США у 2008 році Україна перемістилася з 3 групи (найбільш проблемних) у 2, й таким чином здійснила прогрес у цій сфері".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування