Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка поставили Тимошенко "у рамки"

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 08:22

У секретаріаті президента вважають, що звернення прем'єра Юліи Тимошенко до президента з проханням скасувати указ про дострокове припинення повноважень парламенту і призначення дострокових парламентських виборів має політичний характер.

Об це заявила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук в ефірі "5 каналу" у четвер увечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ці заяви, у тому числі уряду, звернення до президента України скасувати свій указ мають явно не конституційний, а політичний характер", - сказав Ставнійчук.

Вона підкреслила, що в складі уряду працюють державні службовці, а не політики, тому їм потрібно діяти в рамках Конституції.

Ставнійчук також підкреслила, що уряд не виконав рішення РНБО про виділення коштів на позачергові парламентські вибори з резервного фонду Кабміну.

Коментуючи рішення уряду від 16 жовтня про внесення змін у держбюджет 2008 року для фінансування дострокових виборів, вона сказала, що не можна говорити навіть формально, що рішення РНБО на сьогодні виконане.

"Є чітке доручення РНБО про фінансування (дострокових парламентських виборів) і відповідно до мінімум двох статей Конституції уряд повинен виконати відповідне рішення Ради (РНБО), яке затверджене указом президента", - сказала вона.

Ставнійчук також висловила думку, що дострокові парламентські вибори можна провести без державного реєстру виборців.

За її словами, "великої потреби нема" вносити зміни в закон "Про вибори народних депутатів" у частині, що стосується державного реєстру, потрібно лише вміло скористатися нормами, що є в законі про вибори народних депутатів України і законі про державний реєстр виборців.

"Треба вміло розпорядитися тими правовими положеннями, які є сьогодні в розпорядженні організаторів виборів", - підкреслила Ставнійчук.

Заступник глави секретаріату президента зазначила, що нормальне роз'яснення ЦВК із даного питання дасть можливість вийти з цієї складної ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування