Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС може помирити Ющенка, Тимошенко і Януковича?

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 12:02

Збільшення шансів для України приєднатися до ЄС може покращити внутрішню ситуацію в країні.

Таку думку висловлює американська газета "The New York Times" в своїй редакційній статті.

"Український президент Віктор Ющенко оголосив нові позачергові вибори – треті за три роки – для того, щоб вийти з нескінченої боротьби зі своїми суперниками Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем", - пише видання.

"Ми симпатизуємо намаганню Ющенка закріпити країну на Заході. І якщо вибори зможуть навести лад в політичному безладі, це дуже добре. Головне, щоб ці вибори були для України без втручання Росії і Заходу", - пише видання.

Газета нагадує, що Ющенко і Тимошенко були союзниками під час Помаранчевої революції, які об'єдналися проти проросійського Януковича, який пізніше все ж таки став прем’єром, після конфліктів колишніх однодумців.

"Поки це виглядає як мильна опера, нескінчені спори між ними трьома стали серйозною перешкодою для сподівань України на політичні і економічні реформи. Українське географічне розділення та відмінності ще більше ускладнили спроби знайти консенсус", - зазначає видання.

Газета нагадує, що Ющенка переважно підтримують на заході, Януковича – на сході, а Тимошенко "шукає прихильників та переваги всюди, де може".

"Українцям мають дозволити самим вирішувати свої проблеми. Втручання Росії під виглядом того, що це її сфера впливу, неприпустимо. Протидія Росії американському тиску на приєднання України до НАТО буде лише підігрівати внутрішню роз’єднаність, оскільки українці поки розходяться в думках про вступ до альянсу", - йдеться в статті.

"Краще буде в цій ситуації підтримувати сподівання України на вступ до Європейського союзу. Боячись спровокувати Росію, європейці опиралися спробам США приєднати Україну до НАТО. Вони не повинні затримувати членство України в ЄС", - наголошує видання.

Редакція нагадує, що всі троє українських лідери висловлюються за те, щоб Україна стала членом європейського союзу.

"Якщо дати їм знати, що шанси України на це збільшаться, якщо вони працюватимуть разом, може допомогти вийти з патової ситуації", - наголошує редакція американської газети.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування