Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На загиблого прокурора "тиснули з усіх боків"

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 12:16

Поряд із ключовою версією про випадковість загибелі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби, розглядається і умисний характер події, зокрема, замах на вбивство і навіть навмисне убивство, пов'язане зі службовою діяльністю загиблого.

Про це в конфіденційному режимі повідомили газеті "Сегодня".

Екс-перший заступник голови МВС Михайло Корнієнко, який добре знав і працював разом із Шубою в Криму, сказав виданню, що його турбує та обставина, що прокурор постраждав від такої досконалої нарізної зброї відомої марки.

"Ударно-спусковий механізм карабіна подібного класу влаштований таким чином, що виключає різного роду несподіванки, навіть якщо "ствол" випустити чи він чомусь випаде з рук. Ця зброя дуже серйозна. Та й Володимир Васильович (Шуба) завжди був вкрай обережною, обачною, зваженою людиною", - зазначив Корнієнко.

"Останнього разу він (Шуба) дзвонив мені на день народження, привітав і сказав, що на нього тиснуть з усіх боків. Відчув, що через взаємини з місцевою владою нерви його були напружені до краю... Кажуть, стався нещасний випадок, але я в нього, якщо чесно, не дуже-то вірю", - додав він.

За словами Корнієнка, Шуба був "типовим трудоголіком", жорстким, вимогливим, принциповим керівником, і те, що він у розпал робочого дня чомусь опинився у тирі, нібито пристрілював карабін, ще більш посилює сумніви у достовірності офіційно висунутої прокуратурою версії.

Інший колишній заступник міністра Петро Опанасенко вважає, що багато чого здатен прояснити слідчий експеримент, який неодмінно повинні проводити: "Тільки він дасть відповідь на питання, чи випадково вистрілила зброя, у кого вона була у руках і чому".

Видання зазначає, що в Шуби за життя було багато конфліктів. Зокрема, практично весь період перебування на посаді прокурора Дніпропетровської області в нього не складалися відносини з групою "Приват" Ігоря Коломойського. За чутками, особливо складними у Шуби нібито були відносини з близьким до "Привату" бізнесменом Геннадієм Корбаном.

Однак сам Корбан сказав газеті: "У нас останнім часом з Володимиром Васильовичем були дуже теплі і ділові відносини. І давайте обмежимося цим".

Видання зазначає також, посилаючись на чутки, що була "війна" і між двома будівельними компаніями, одна з яких – нібито близька до Шуби, друга – до губернатора області Віктора Бондаря. Є також думка, що Шуба конфліктував із губернатором не через будівництво, а через те, що він намагався обмежити владу прокурора.

На початку серпня в секретаріаті президента відбулася нарада, на якій керівники різних структур Дніпропетровської області представили генпрокурору Олександру Медведьку якісь "докази корупційних дій прокурора області Володимира Шуби". Генпрокурор зняти його відмовився, зазначає газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування