Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ стверджують, що в указів Ющенко немає наслідків

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 13:28

Всі укази президента щодо внесення змін до своїх попередніх указів, що стосуються звільнення, відсторонення або призначення керівників судів (у тому числі і глави Печерського райсуду Києва) не спричиняють ніякі правові наслідки.

Про це заявляє депутат фракції БЮТ Сергій Власенко, передає "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу УСДП.

"Ці повноваження відповідно до Конституції не належать президенту, що було встановлено в травні 2007 року Конституційним судом", - говориться в повідомленні.

Власенко пояснив, що у своєму рішенні від 16 травня 2007 року КС ухвалив: визнати таким, що не відповідає Конституції положення частини п'ятої статті 20 закону про судоустрій України, відповідно до якого глава суду, заступник глави суду призначаються і звільняються з посади президентом України.

"Це положення втратило дію з дня прийняття КС зазначеного рішення", - підкреслив депутат.

"Саме тому будь-які укази президента щодо скасування своїх попередніх указів, внесення в них змін з питань, що стосуються звільнення, відсторонення або призначення суддів на адмінпосади, не спричиняють ніяких юридичних наслідків", - стверджує Власенко.

"За логікою президента, скасувавши указ про звільнення, наприклад, Сюзанни Станік з посади міністра юстиції (указ від 7 травня 2002 року N437/2002), її в такий спосіб можна поновити на цій посаді", - сказав він.

"Такою ж абсурдною є юридична ситуація щодо актів президента, що стосуються адмінпосад у судах. Віктор Ющенко може видавати скільки завгодно таких указів, але вони не будуть мати зовсім ніяких правових наслідків", - зазначив депутат.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко своїм указом звільнив главу Печерського райсуду Києва Інну Отрош і призначив на цій посаді Володимира Колесниченка.

Однак Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію указу президента про призначення Колесниченка головою Печерського районного суду столиці і поновив на цій посаді Інну Отрош.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування