Яценюк пророкує Україні 25% інфляції і розповів, як рятуватимуть банки

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 14:06

Для порятунку української банківської системи планується застосувати метод націоналізації комерційних банків.

Про це розповів голова Верховної Ради Арсеній Яценюк під час зустрічі з головою місії департаменту Міжнародного валютного фонду Чейлою Пазарбазолою, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

На думку Яценюка, оптимальним шляхом для цього має бути купівля державним "Ощадбанком" активів та пасивів комерційних банків, які потрапили у скрутне фінансове становище.

Це, вважає голова Верховної Ради, дасть змогу розповсюдити державні гарантії на вклади, які знаходяться у комерційній установі.

Крім того, Яценюк під час зустрічі окреслив політичну ситуацію в країні. Він не виключив, що процеси, які зараз відбуваються в Україні, впливатимуть на розвиток її економіки.

Зокрема, голова Верховної Ради спрогнозував, що у 2008-му році Україна матиме високий рівень інфляції – на рівні 25%.

Ці показники, за словами Яценюка, спричинені як зовнішніми чинниками, серед яких і світова фінансова криза, так і чинниками внутрішніми.

"Подолати такий рівень інфляції можна лише світовою стагфляцією та світовою рецесією", - сказав Яценюк.

Також, на думку глави парламенту, не менш складним для України буде і наступний рік, а тому вже зараз українська влада, вважає він, повинна зробити аналіз на 2009-й рік.

Торкаючись співпраці з Міжнародним валютним фондом, Яценюк наголосив, що Україна чекає від МВФ позитивних сигналів та всебічної підтримки.

У свою чергу Пазарбазола відзначила, що Україна має надзвичайний потенціал, хоча, за її словами, світова фінансова криза також впливає на українську економіку.

За її словами, щоб отримати позитивні відповіді від МВФ та подолати наслідки економічної нестабільності, українській владі треба виробити спільний план порятунку економіки, який обов'язково повинен бути закріплений на законодавчому рівні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування