За наводкою Білозір СБУ накопала, що Тимошенко літала у Відень

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 15:18

Служба безпеки в рамках розгляду депутатського звернення депутата Оксани Білозір щодо авіаперельотів прем'єра Юлії Тимошенко встановила, що 6 серпня 2008 року Тимошенко перетинала державний кордон України в пункті пропуску "Жуляни".

Про це повідомила депутат Білозір на прес-конференції, передає Ліга.net.

"За даними комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) і ТОВ "АХК "Авіахендлінг", 6 серпня 2008 року на рейсі DCHEF по маршруту Київ-Відень обслуговувалася громадянка України на прізвище Тимошенко Ю.В", - зачитала Білозір лист СБУ

"За інформацією Держприкордонслужби України, зазначена особа в той же день перетнула державний кордон України в пункті пропуску "Жуляни". Замовником цього авіарейса виступила швейцарська компанія", - зазначається в листі.

Білозір нагадала, що, коментуючи її депутатський запит, Тимошенко на одній зі своїх прес-конференцій заявила, що не має ніякого відношення до чартерних рейсів, зазначених у запиті.

"Таким чином, у нас є два варіанти: або за результатами проведеної перевірки прем'єр надала журналістам і, відповідно, усім громадянам України недостовірну інформацію, або в нас існує ще одна Тимошенко Юлія Володимирівна, паспортні дані якої збігаються з даними діючого прем'єра, що також літає чартерними рейсами компанії "Челлендж Аеро", - зазначила Білозір.

Щодо інших чартерних авіарейсів, якими цікавилася Білозір, у листі СБУ повідомляється, що рейси від 7 серпня 2008 року по маршруту Генуя-Київ, 8 серпня по маршруту Київ-Верона, 11 серпня по маршруту Верона-Київ, 12 серпня 2008 року по маршруту Київ-Сімферополь-Внуково-Київ виконувалися літаком з бортовим номером DCHEF.

Їхнім замовником виступала одна зі швейцарських компаній. Про відношення прем'єра Тимошенко до даних авіаперельотів у листі СБУ не йдеться.

СБУ вживає заходів, щоб визначити того, хто оплатив ці чартерні рейси.

У листі СБУ, розданому прес-службою Білозір, зокрема, сказано: "На даний момент із наявних матеріалів немає можливості прийняти рішення щодо ознак протиправної діяльності в ході організації і виконання зазначених авіаперельотів".

Білозір також повідомила, що на сьогодні в неї інформації більше немає, і пішла з прес-конференції, не відповівши на питання.

Раніше у вересні Білозір направила в СБУ запит із проханням перевірити інформацію про перельоти Тимошенко чартерними рейсами в Геную, Верону і Москву.

За її словами, інформація про перельоти Тимошенко була опублікована на одному з Інтернет-сайтів, і вона вирішила її "або спростувати або взяти в компетентних органів достовірну інформацію".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...