Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма думає, що вибори не можна скасувати, але можна відкласти

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 15:20

Указ президента про проведення позачергових парламентських виборів не може бути скасований, а тільки призупинений для вирішення питання фінансування, вважає екс-президент Леонід Кучма.

"Я думаю, призупинити можна, скасувати - ні", - сказав він журналістам у п'ятницю, відповідаючи на питання, чи можна скасувати указ президента про проведення позачергових парламентських виборів 7 грудня 2008 року.

Кучма підкреслив, що процес дострокових виборів можна було б перенести, а за цей час зібрати Верховну Раду і проголосувати за виділення коштів, необхідних для проведення перевиборів.

"Але хто впевнений, що в цьому парламенті дадуть можливість проголосувати?", - зазначив екс-президент.

Він підкреслив, що можливість створення будь-яких конфігурацій парламентської коаліції існує, однак цього не відбулося.

"Повинні дійсно прийти нові сили. У більшості вони будуть ті ж самі: "Наша Україна", БЮТ, Партія регіонів, Литвин, комуністи. Але вони трохи змінять свою якість. Я переконаний, що прийдуть нові люди", - підкреслив Кучма.

Він додав, що ці політичні сили прийдуть уже з урахуванням негативного досвіду позачергових виборів.

За словами Кучми, політики зможуть сісти за стіл переговорів і домовитися. "Тому, з цього погляду вибори необхідні", - додав Кучма.

Він підкреслив, що Конституція мала бути для представників української влади Біблією.

"А якщо з першого дня - Конституцію убік і кожен живе за своїм законами, то тому так і вийшло, що замість влади в цілому в Україні безвладдя абсолютне", - сказав екс-президент.

"Сьогодні дійсно необхідно якесь неординарне політичне рішення - зайшли в глухий кут", - сказав Кучма, коментуючи ситуацію, пов'язану з затягуванням проведення позачергових парламентських виборів.

"Розумієте, коаліція, в якої би була вся влада - президент, прем'єр-міністр, голова Верховної Ради, голови адміністрацій обласну і районних - можна сказати, показали свою недієздатність", - сказав екс-президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування