Тимошенко погрожує назвати політиків, які підвищили ціни на ліки

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 17:29

Прем'єр Юлія Тимошенко звернулася до Генпрокуратури для того, щоб виявити винних у підвищенні цін на ліки.

Про це вона заявила на початку позачергового засідання уряду у п’ятницю.

За її словами, термінове підвищення цін на ліки "є крупно масштабною, спекулятивною операцією", розробленою низкою ділків ринку лікарських препаратів.

"Ми знаємо, які за цим стоять партії і політичні сили. Через три дні, якщо вони не вгамуються, я назву прізвища політиків, які давали команди підвищувати ціни", - зазначила вона.

Тимошенко також додала, що уряд спільно з учасниками ринку постачання лікарських препаратів та державними банками розробив постанову, якою встановлюється граничний рівень надбавки на ліки, прописані у державному переліку розміром у 10%, а також обмежуються націнки на ліки в роздрібних мережах.

За словами Тимошенко, у п’ятницю вона провела зустрічі з усіма постачальниками ліків та представниками аптечних мереж країни і попередила їх про відповідальність за необґрунтоване підвищення цін на ліки.

Вона додала, що протягом трьох наступних днів антимонопольний комітет разом з державною комісією регулювання цін перевірять усі аптечні мережі і в разі виявлення підвищених цін вилучатимуть виручку аптек, до тих пір "поки вони не поставлять нормальні цінники".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News