Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гелетей погрожує Луценку кримінальною справою

Субота, 18 жовтня 2008, 10:03

Керівник Управління держохорони Валерій Гелетей вважає, що міністру внутрішніх справ Юрію Луценку доведеться давати пояснення в прокуратурі, чому він дозволяє керувати підрозділами МВС представникам БЮТ.

Про це Гелетей сказав в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі "Україна" у п’ятницю ввечері, передає УНІАН.

Він нагадав, що прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу за фактом заподіяння тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів під час виконання ними своїх службових обов’язків у ЦВК 14 жовтня 2008 року. Справа порушена за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу ("Погроза або насильство щодо працівників правоохоронних органів"). Гелетей зауважив, що покарання за цією статтею передбачено у вигляді позбавлення волі до 5 років.

При цьому він знову заявив, що Луценко дозволяє керувати підрозділами МВС представникам БЮТ: "Я думаю, його найближчим часом спитають в Генеральній прокуратурі України, тому що… МВС сьогодні керується не міністром, а керується народними депутатами від БЮТ. Повірте, це не голослівні слова, доказова база буде також передана в Генеральну прокуратуру, і в межах розслідування цієї кримінальної справи також надаються відповідні матеріали".

Гелетей також підкреслив, що в УДО є відеозаписи всього, що відбувалось у ЦВК.

При цьому присутня в студії народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко зазначила, що в 2007 році при аналогічних подіях в Генпрокуратурі проти тодішнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка було порушено кримінальну справу. Депутат поцікавилася в керівника УДО, чому ж зараз не ініціюють порушення справи проти Луценка. У відповідь на це Гелетей сказав: "А хто вам сказав, що ми не ініціюємо?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування