Україна не пояснила Росії, що поганого в її каналах?

Субота, 18 жовтня 2008, 13:48

Російські телеканали поки не отримували від української сторони офіційних претензій, пов'язаних з їх мовленням через кабельні мережі України.

"Офіційно на нашу адресу не надходило ніяких претензій з боку Національної ради з телебачення і радіомовлення України", - заявив "Інтерфаксу" гендиректор компанії "Первый канал. Всемирная сеть" Микола Дубовий.

"Критерії так званої адаптації (до українського законодавства) ніде не обнародувані. Досі ми не отримали від ради відповіді з цього приводу, хоча вже неодноразово зверталися до них за роз'ясненнями. Разом з тим по кабельних мережах України розповсюджується багато зарубіжних телеканалів, від яких ніхто не вимагає адаптації", - відмітив Дубовий.

Він висловив надію, що "Первый канал. Всемирная сеть" все ж таки залишиться в кабельних мережах України після 1 листопада". "Інакше ми розцінюватимемо дії української сторони не інакше як політичну цензуру", - сказав він.

У свою чергу, на думку замгендиректора ВГТРК з міжнародного мовлення Андрія Бистрицького, проблема мовлення "РТР-планета" через кабельні мережі України може бути вирішена.

"Ми твердо впевнені, що за наявності доброї волі української сторони ця проблема може бути вирішена. Ми готові відкрито обговорювати з ними, як врегулювати всі ці питання", - сказав Бистрицький "Інтерфаксу".

Він вважає нереалістичними плани Національної ради з телебачення і радіомовлення України до 1 листопада вилучити російські телеканали з переліку програмних продуктів всіх українських провайдерів кабельного телебачення.

Він підкреслив, що претензії української Нацради з приводу недотримання рядом російських каналів законів країни не можуть розповсюджуватися на "РТР-планета". "Нашого каналу це не стосується. Ми, безперечно, дотримуємо всі закони повною мірою. Ніяких офіційних претензій до нас не немає", - сказав Бистрицький.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...