Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко похвалилися, що повернули ціни в аптеках на місце

Субота, 18 жовтня 2008, 14:38

У результаті оперативного втручання Кабінету міністрів було зупинено стрімке зростання цін на лікарські препарати в Україні.

Як повідомляє прес-служба уряду, про це заявив голова держінспекції з контролю за якістю лікарських засобів Геннадій Падалко на прес-конференції "План дій уряду щодо запобігання підняттю цін на лікарські засоби".

"Якщо минулого тижня ціна на лікарські препарати піднялась на 80%, то вже протягом 3-4 днів ціни повернулися на колишній рівень. І найближчі два-три дні ми цю ситуацію повністю стабілізуємо", – сказав він.

Разом з тим, заступник голови державної податкової служби Наталія Рубан зазначила, що податкова жорстко контролюватиме ситуацію зі стабілізацією цін на лікарські засоби.

Вона відзначила, що податкова вже доручила регіональним представництвам держінспекції з контролю за цінами, державної санітарної служби, державної податкової адміністрації, державної інспекції з контролю за якістю лікарських засобів та управлінням внутрішніх справ розпочати перевірки підприємств, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею лікарськими засобами.

Окрім того, за її словами, щоденно контролюватимуться ціни на лікарські засоби у роздрібній торгівлі – аптеках. "По завершенню дня будуть підбиватися результати, будемо узагальнювати матеріали і звичайно інформувати уряд про те, яка ситуація зі стабілізацією цін", - наголосила Рубан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування