РНБО готує амністію для вивезених грошей?

Субота, 18 жовтня 2008, 15:05

Рада нацбезпеки та оборони має намір запропонувати Кабінету міністрів і Нацбанку провести податкову амністію для капіталів, раніше вивезених за кордон.

Про це йдеться у проекті рішення РНБО про заходи з посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України, який потрапив у розпорядження редакції "Дзеркала тижня".

У документі, зокрема, говориться: "Надати пропозиції зі стимулювання повернення в Україну капіталу резидентів, який був раніше вивезений ними за кордон, у тому числі шляхом гарантування безпеки цих коштів в Україні і проведення для таких коштів податкової амністії".

Крім того, в проекті рішення РНБО Кабміну пропонується розробити законопроект про підвищення ставок акцизного збору (транспортні засоби, нафтопродукти) з метою спрямування отриманих додаткових доходів бюджету на фінансування інфраструктурних проектів; розробити в тижневий строк і впровадити комплекс заходів, спрямованих на зменшення імпорту споживчих товарів; ухвалити в тижневий строк рішення про заборону придбання імпортних товарів (окрім товарів критичного імпорту) за рахунок бюджетних коштів, передбачених головним розпорядником бюджету.

Нацбанку пропонується запровадити тимчасові обмеження щодо розміру готівкових коштів, які можуть бути зняті юридичними і фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності з рахунків у банківських установах; запровадити обмеження на встановлення готівкового валютного курсу банківськими установами (встановлення максимального відхилення 5% між курсом купівлі і продажу); установити тимчасові обмеження з продажу готівкової іноземної валюти банками, з обов’язковим посиленням фінансового моніторингу зазначених операцій.

Також в проекті рішення РНБО пропонується ряд інших заходів для мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News