Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У центрі Києва затримали сотню націоналістів

Субота, 18 жовтня 2008, 15:23

Більше 100 учасників акції, присвяченої річниці Української повстанської армії, у суботу затримані в Києві за невиконання вимог міліції.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в Центрі громадських зв'язків ГУ МВС у Києві, в акції брали участь близько 400 чоловік.

Заявку на участь подавали київська громадська організація "Патріоти України", а також група громадян, які мали намір взяти участь в марші.

Вони рухалися з боку парку ім. Шевченка в бік Майдану Незалежності. Біля вулиці Ірининської, недалеко від будівлі СБУ, колона була зупинена у зв'язку з намірами міліції обмежити рух, щоб убезпечити громадян. У главку підкреслили, що міліція має право на подібне обмеження руху.

Учасники акції застосували по відношенню до міліціонерів сльозоточивий газ, внаслідок чого постраждав один співробітник міліції. Йому надається медична допомога.

При цьому міліція затримала більше 100 учасників акції, які активно чинили опір правоохоронним органам. Міліція також вилучила у затриманих палиці і щити, з якими вони намагалися нападати на правоохоронців.

У главку не виключили, що серед затриманих є учасники націоналістичної організації "Братство" та інших організацій.

Міліція складе протокол про невиконання вимог правоохоронних органів. Протокол про адміністративні порушення буде направлений до суду, який визначить покарання. У міліції також відзначили, що ці події зафіксовані на відеокамеру, а також додали, що якщо в діях затриманих будуть виявлені ознаки кримінального порушення, то буде порушено кримінальну справу.

У прес-службі "Братства" заявили, що під час маршу на честь УПА в Києві колона націоналістів зробила спробу прориву до Хрещатику з Володимирської вулиці, внаслідок чого відбулося зіткнення зі співробітниками "Беркута". За інформацією прес-служби, під час зіткнення співробітники правоохоронних органів застосували сльозоточивий газ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування