У ЦВК чекають від фракцій кандидатури до кінця дня

Субота, 18 жовтня 2008, 17:01

Проведення позачергових парламентських виборів 7 грудня стане неможливим після того, як 22 жовтня не будуть сформовані окружні виборчі комісії, вважає член ЦВК Михайло Охендовський.

"Нічого з того, що могло б остаточно зробити неможливим проведення виборів 7 грудня на даний момент, ще не відбулося", - заявив він агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Охендовський нагадав, що в суботу до 24.00 фракції, представлені у Верховній Раді шостого скликання, мають право подати свої кандидатури до складу окружкомів. Він також нагадав, що кількість таких кандидатур від кожної фракції ЦВК повинна була визначити не пізніше за 12 жовтня, але не змогла цього зробити через призупинення указу про розпуск парламенту.

Він проінформував, що фракція блоку "Наша Україна - Народна самооборона" вже подала свої кандидатури з розрахунку по 5 представників у кожний з 225 окружкомів. "До кінця дня ми чекаємо надходження відповідних подань від фракцій БЮТ, Партії регіонів, Блоку Литвина і Компартії", - підкреслив член ЦВК.

За його словами, якщо фракції не подадуть свої подання, то закон передбачає, що протягом наступного дня кандидатури, що залишилися, можуть подати ті фракції, які вже скористалися своїм правом. Якщо і це не відбудеться, то окружні комісії можуть бути сформовані ЦВК не пізніше за 22 жовтня за поданням голови комісії, відзначив Охендовський.

Відповідаючи на питання про те, чи можлива належна організація і проведення виборів 7 грудня, член ЦВК підкреслив, що в даному питанні грають роль два чинники - відміна ухвали окружного адміністративного суду Києва і виділення фінансування.

"Якщо ухвалу буде відмінено найближчим часом, то, безумовно, комісія зможе ухвалити всі рішення, які необхідні на сьогодні для організації виборів", - запевнив він.

Кажучи про фінансування виборів, член комісії сказав, що "якщо говорити про ті рішення, які комісія повинна була затвердити до сьогоднішнього дня, то безпосередньо з несенням витрат вони не пов'язані". За його словами, основні витрати виникнуть після формування окружних комісій, оскільки необхідно буде платити заробітну плату членам окружкомів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News