Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти націоналістів порушили кримінальну справу

Неділя, 19 жовтня 2008, 12:52

Міліція порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій восьми учасників акції, приуроченої до річниці заснування Української повстанської армії.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" в центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві в неділю, щодо восьми учасників акції порушено кримінальну справу за статтею 296 частина 3 Кримінального кодексу (хуліганство, здійснене проти представників влади, які виконують обов'язки з охорони громадського порядку).

Інші 135 затриманих учасників акції притягуватимуться за адміністративне правопорушення.

Кажучи про стан 22-х постраждалих міліціонерів, в главку відзначили, що вони досі знаходяться в лікарні. В даний час встановлюється також походження газу, яким отруїлися співробітники міліції.

У суботу 22 міліціонери було госпіталізовано з діагнозом "отруєння невідомим газом" внаслідок інциденту з учасниками акції, приуроченої до річниці утворення УПА. У 16 з них, окрім отруєння, тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Більше 140 учасників акції в суботу ввечері були затримані в Києві за невиконання вимог міліції.

Разом з тим, низка націоналістичних організацій заявила про свою непричетність до згаданої акції.

"Намір нікому невідомих людей, організацій, які видають себе за націоналістів ще раз відзначити маршем у Києві свято Покрови розцінюємо як провокацію, спрямовану проти організованого націоналістичного руху та Української Держави в цілому", - йдеться в заяві.

Заяву підписали представники КМО ОУН, "Тризуб" ім. Бандери, УНА-УНСО, КУН, Української партії, Українська справа, МНК та центру національного відродження ім. Бандери.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...