Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українське посольство бачить за вандалами політичну позицію Москви

Неділя, 19 жовтня 2008, 17:12

Посольство України в Російській Федерації стурбоване тим, що власті Москви заохочують радикальні організацій Росії до проведення антиукраїнських акцій.

Про це УНІАН сказав прес-секретар посольства України в РФ Олег Волошин, коментуючи пікет активістів Євразійського союзу молоді (ЄСМ) перед будівлею дипломатичної місії України.

"Стурбованість посольства викликає не сама невдала витівка політичних маргіналів, а той факт, що міські власті Москви були офіційно повідомлені ЄСМ про те, що акція 19 жовтня носитиме відверто антиукраїнський характер, і це не перешкодило префектурі Центрального адміністративного округу російської столиці заявити про відсутність у неї заперечень проти проведення мітингу", - сказав Волошин.

Він підкреслив, що в такому рішенні міських властей проглядається їх політична позиція стосовно України. Тим паче, що це вже не перший антиукраїнський мітинг ЄСМ біля приміщення дипломатичної місії, дозвіл на проведення якого наданий муніципальними властями російської столиці.

"Посольство України хотіло б сподіватися на те, що міністерство закордонних справ РФ, інші органи державної влади Росії звернуть увагу керівництва Москви на те, що фактичне заохочення радикальних організацій до проведення антиукраїнських акцій перешкоджає розвитку діалогу між нашими країнами, руйнує атмосферу довіри і дружби, що традиційно існують між українським і російським народами", - підкреслив він.

При цьому Волошин відзначив, що проведена біля стін посольства чергова антиукраїнська акція маргінальної організації Євразійський союз молоді сама по собі не заслуговує жодної уваги. Він підкреслив, що організатори акції не змогли зібрати навіть тих 15 осіб, які заявлялися в офіційному проханні, адресованому московським властям, про проведення мітингу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування