Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко залишив Тимошенко без літака, бо вона остання в списку

Четвер, 2 жовтня 2008, 16:53

Керівник держохрони Валерій Гелетей підтверджує, що після аварійної посадки в аеропорту "Бориспіль" президент Віктор Ющенко скористався літаком, на якому мала вилітати до Москви прем’єр Юлія Тимошенко.

Про це він сказав на брифінгу у четвер, пояснивши це тим, що з п’яти літаків, які перевозять вищих посадових осіб, лише три були у справному стані.

"З 5-ти літаків, наявних у ДП "Україна", які допущені до перевезення вищих посадових осіб, на сьогоднішній день у справному стані лише 2 літаки ІЛ-62 і 1 ТУ-134. Тому, враховуючи таку складність, питання було вирішено таким чином: кожен наступний літак був резервним", - сказав Гелетей.

Він пояснив, що на четвер було заплановано три вильоти з аеропорту "Бориспіль": о 8:30 - король Швеції Карл Густав XVI, о 9:30 - Ющенко, о 10:30 - Тимошенко. Тому коли у літака Ющенка було виявлено несправність і він повернувся в "Бориспіль", літак, на якому мала летіти Тимошенко, став резервним для Ющенка.

"Це є норма, інструкція, нормативно-правовий документ, який повинен виконуватися", - додав Гелетей.

"Виліт літака, на якому повинна була вилітати прем’єр-міністр Іл-62 було зупинено. Враховуючи те, що кожен наступний літак був резервним, то зрозуміло, що після посадки президент перейшов у цей резервний літак і відправився у місто Львів", - зазначив він.

При цьому Гелетей заявив, що у цей час Тимошенко перебувала не на борту літака, а в залі для гостей аеропорту Бориспіль.

Гелетей також приніс вибачення команді прем’єра за ті незручності, які вона понесла. При цьому він запевнив, що якби на її місці був будь-який інший високопосадовець, незалежно від рангу, ситуація склалася б таким самим чином.

Гелетей також заявив про жалюгідний стан, в якому перебуває авіапарк, що обслуговує високопосадовців і сказав, що секретаріат президента неодноразово наголошував на необхідності закупки нових літаків і звертався з цим до Мінтрансу.

Він додав, що літаки, на яких літають українські перші особи, вже давно не відповідають світовим стандартам і не мають належних заходів безпеки.

"На сьогоднішній день стан наших літаків вкрай незадовільний. Виникають складнощі з аеропортами європейських країн, які взагалі ставлять питання про заборону посадку наших літаків", - сказав Гелетей.

Як повідомлялося, у четвер вранці літак президента Ющенко, на якому він мав летіти до Львова, здійснив аварійну посадку в аеропорту "Бориспіль".

Президент пересів на інший літак і відправився до Львова з робочою поїздкою.

У свою чергу Тимошенко сказала, що президент вилетів до Львова на літаку, який призначався для її польоту до Москви. До столиці Росії прем`єр відправилася чартерним авіарейсом.

За даними прес-служби прем`єра, вона вилетіла "маленьким літаком" у супроводі голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...