Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ змінює обличчя. Цушко в ПР – лиш "випадковість"?

Понеділок, 20 жовтня 2008, 09:39

Список кандидатів у народні депутати від Соціалістичної партії на позачергових виборах до Верховної Ради буде "зовсім оновлений".

Так стверджують джерела газети "Комерсант-Україна" в СПУ.

За словами одного з них, на політраді партії 16 жовтня лідер соціалістів Олександр Мороз сказав присутнім, що "найменше в списку буде колишніх депутатів".

"Олександр Олександрович нам сказав буквально наступне: "Хлопці, приготуйтеся. Якщо ви думаєте, що тільки тому, що ви колишній депутат, ви повинні бути в списку, то цього не буде", - передав він слова Мороза.

Уже зараз джерела видання в партії стверджують, що у виборчому списку може не виявитися народного депутата III, IV, V скликань від СПУ Івана Бокого. У партії стверджують, що незадоволені його партійною діяльністю, яку він проводив останній рік.

Стурбовані в СПУ і тимчасовою відсутністю в списку голови правління ВАТ "ММК ім. Ілліча" Володимира Бойка (№3 на виборах 2007 року). "Його (Володимира Бойка) кличуть до себе в список і комуністи, і "регіонали". Однозначної відповіді він не дав ні тим, ні іншим. Тому вирішено вести з ним переговори", - заявив співрозмовник газети.

Крім того, у СПУ не виключають, що колишній міністр внутрішніх справ Василь Цушко (№2 у виборчому списку СПУ на виборах 2007 року), який вийшов із партії, може найближчим часом опинитися в лавах Партії регіонів. Як стверджує джерело, у виборчому списку ПР "уже давно зарезервували для нього 89-е місце".

"Він, звісно, говорив, що не буде йти в політику, але, з іншого боку, якщо Цушко потребуватиме недоторканності, то в нього іншого виходу нема", - заявив співрозмовник видання.

У Партії регіонів же стверджують, що питання появи Цушка в виборчому списку партії поки не обговорювався.

"Не бронювалося за Цушком місце у списку! А якщо навіть це і станеться, то це буде така випадковість!" - заявив газеті заступник голови виборчої кампанії Партії регіонів з організаційних питань Олександр Єфремов.

Між тим, у СПУ, готуючись до самостійної участі у виборах, не відмовляються від ідеї блокування з якою-небудь силою. За інформацією видання, члени політради створили робочу групу з ведення переговорів про створення "технологічного блоку". Зокрема, переговори почалися з Християнсько-ліберальною партією України, очолюваною мером Києва Леонідом Черновецьким. Утім, сам мер поки не може чітко відповісти на пропозицію СПУ, заявляючи, що він "зараз не впевнений ні в чому".

Виборчий штаб СПУ на позачергових виборах у парламент очолить член політради Олексій Малиновський, який очолює черкаський обком СПУ. Фінансовими питаннями кампанії займеться Михайло Мельничук, рекламно-агітаційними – Ярослав Мендусь, а ідеологічні питання буде курирувати Станіслав Ніколаєнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...