Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Чорновіл не ображається на Януковича, бо "Жираф большой – ему видней"

Понеділок, 20 жовтня 2008, 10:45

Екс-член Партії регіонів Тарас Чорновіл може повернутися в парламент, якщо відбудеться повернення до мажоритарної системи.

"Для того, щоб іти в наступне скликання, мені треба побачити щось одне з двох: або станеться якесь диво, якась шафа велика впаде на голову лідерам політичним – і вони зроблять суїцид, проголосують про внесення змін до виборчого законодавства і відновлять мажоритарну систему", - сказав він в інтерв’ю "Радіо свобода".

На запитання, чим мажоритарна краща за пропорційну систему, Чорновіл нагадав, що зараз в парламенті "є купа якихось сірих постатей, які в одній частині зали дивляться на підняту руку Чечетова (яка показує, як голосувати). ".

"Ні, я Чечетову симпатизую як людині. Він мені цікавим персонажем здається, ми з ним гарно спілкувалися. Там всі хороші люди, може, за винятком невеличкої кількості, коли ти з ними окремо говориш про природу, про погоду, про що завгодно інше, тому що у кулуарах всі говорять, як правило, те, що думають, а на трибуну виходить один дурний Чорновіл і говорить те, що думав. А всі говорять: "Так, так, так, дорогий Віктор Федорович", - поскаржився депутат.

"В тій ситуації, коли я пішов, з мене весь час пробували витягнути якийсь негатив проти Януковича. А я не хочу, тому що я пригадую непогані слова Висоцького: "Пусть жираф и был не прав, но виновен не жираф. А тот, кто крикнул из ветвей: "Жираф большой – ему видней!"

На запитання, чим він планує займатися поза політикою, Чорновіл розповів анекдот про прапорщика: "(його) Питають: "Що ви будете робити, якщо армію розпустять і мир на всій землі? "Ну, будемо міліціонерами ". "А якщо не буде ніяких злочинів і міліція не потрібна? " "Пожежником". "А якщо все з матеріалів, що не горять?" "Та що ви пристали?! Все одно працювати не буду".

"Це жарт. У нас в Україні в аналітичній сфері є колосальна прогалина – це міжнародні відносини. Тобто ними, всі вважають, що, як будівництвом, може займатися хто-завгодно, без жодної освіти, без жодних знань і без жодного розуміння", - сказав Чорновіл.

"Жодної серйозної агенції, яка б цим займалася сьогодні, в Україні нема. Тому я буду приставати до однієї групи, яка таку агенцію створює. Я думаю, що це буде достатньо серйозно. Думаю, що там я зроблю трішки більше корисного, ніж простим кнопкодавом у Верховній Раді", - зазначив депутат.

Чорновіл також відзначив, що з того часу як заявив, йде з політики, він займається цією політикою разів у десять більше, ніж до того.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування