Партія регіонів хоче врятувати вибори від перенесення?

Понеділок, 20 жовтня 2008, 11:30

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Олена Лукаш пропонує парламенту дозволити Центральній виборчій комісії змінювати строки заходів щодо підготовки й проведення позачергових парламентських виборів.

Про це сказано в законопроекті № 3294 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (відносно забезпечення виборчих прав громадян), повідомляють Українські новини.

Відповідні зміни пропонується внести в статтю 102 закону "Про вибори народних депутатів України" і в статтю 19 закону "Про центральну виборчу комісію".

Відповідно до чинного законодавства, строки створення окружних, дільничних і закордонних виборчих дільниць регулюються законом про вибори.

Як відомо, виборча кампанія з позачергових виборів Ради стартувала 11 жовтня, але була припинена в той же день через судові позови з оскарження указу про призначення позачергових парламентських виборів.

ЦВК до цього часу не почала роботу з формування окружкомів через припинення відповідного указу й відсутності фінансування виборів.

Позачергові вибори Ради призначені на 7 грудня.

Низка політиків і політологів прогнозують перенесення дати виборів на більш пізній строк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...