Голова "Еліта-центру" мав 25 паспортів і зробив "пластику"

Понеділок, 20 жовтня 2008, 11:46

Глава групи компаній "Еліта-центр", екстрадований до України, Олександр Шахов мав, за його словами, близько 25 паспортів.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" розповів безпосередній учасник операції з доставки Шахова (старший групи екстрадиції), заступник начальника НЦБ Інтерполу в Україні Михайло Бахмутченко.

"У нього (Шахова) були серйозні документи прикриття і зв'язки в правоохоронних органах як Росії, так і України. У всякому разі, про хід розшуку в Росії він був досить обізнаний", - почав Бахмутченко.

"Я в нього запитав, скільки ж у нього було паспортів? Він відповів, що пам'ятає близько 25... Шахов, за нашою інформацією, - представник дуже потужного злочинного угруповання з величезними грішми і впливовими зв'язками", - додав він.

"У Росії в нього теж були проблеми з правоохоронцями, крутив там серйозні справи. До кожної готувався серйозно, бачив перспективу на 2-3 роки. Ніхто, за його словами, достеменно не знав, хто він насправді, навіть його дівчина в Києві, з якою він жив і яка від нього народила", - розповів Бахмутченко.

Правоохоронці підозрювали, що Шахов зробив пластику у Франції: "Потім він уже сам мені сказав, що робив у Швейцарії. Підтягнув шкіру, схуднув на 20 кг, переробив усю стоматологію (щелепа опустилася) і ніс - був кривуватий, став рівний. І зараз ще видно рубці. Каже, дуже важко переніс цю пластику, сам не очікував".

Після доставки в Київ Шахова було поміщено до Лук'янівського СІЗО. За словами джерела в Держдепартаменті з питань виконання покарань, якому підпорядковується СІЗО-13, Шахов знаходиться "у звичайній "трієчці" (камера на трьох людей)".

"Правда, з міркувань безпеки він там один, без сусідів. Камера старенька, розміщена на відшибі, як би в куті корпуса, нізвідки не проглядається і не прострілюється, і там нечасто буває персонал. Тим самим зведено до мінімуму спроби замаху на Волконського (Шахова) і його викрадення", - пояснив офіцер.

Співбесідник розповів, що для більшої надійності біля дверей камери обладнали додаткові металеві ґрати, встановили ще один пост охорони. Шахова охороняє тюремний спецназ. Усі слідчі дії, щоб уникнути інцидентів, проводяться безпосередньо в камері, куди допускають тільки слідчого й адвоката.

На щоденну годинну прогулянку в'язня виводять під посиленим конвоєм - побоюються, щоб Шахов не повторив трагічну долю Максима Курочкіна, убитого півтора роки тому на порозі Святошинського райсуду Києва влучним пострілом кіллера.

На думку джерела, загроза життю Шахова реально існує і виходить вона від політиків. Співрозмовник вважає, що є такі сили, які б багато заплатили, щоб справа "Еліта-центру" була припинена у зв'язку зі смертю головного фігуранта.

Шахов усвідомлює, що його можуть використати, а після того як він дасть важливі свідчення і вкаже на конкретних людей, убити. Причому прибрати може одна політсила, щоб голосно обвинуватити в тому іншу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News