ЮЩЕНКО ВІДМОВИВ ТИМОШЕНКО

Понеділок, 20 жовтня 2008, 12:24

Президент Віктор Ющенко вважає недоцільною пропозицію прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про створення коаліції для захисту від світової фінансової кризи.

Про це сказала прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

"На думку президента, ініціатива прем'єр-міністра про створення так званої коаліції захисту від світової фінансової кризи в таких умовах є недоречною", – сказала вона.

Ющенко вважає, що в сформованій ситуації Рада національної безпеки й оборони має стати основним координаційним органом для захисту від кризи.

На думку Ющенка, така коаліція буде поступатися РНБО в легітимності, мобільності і професійному рівні.

"Президент вважає, що подібні штучні утворення поступаються Раді безпеки та оборони України у легітимності, мобільності і фаховому рівні", - сказала Ванникова.

Вона нагадала, що сьогодні о 15.00 В. Ющенко головуватиме на позачерговому засіданні РНБО, де розглядатиметься план антикризових заходів, який має допомогти національній економіці подолати загрози, спричинені внутрішніми та зовнішніми чинниками.

"Президент, оцінюючи важливість сьогоднішнього засідання РНБОУ, наголосив, що у разі прийняття плану антикризових заходів держава зможе ефективно і надійно блокувати негативні тенденції, з якими зіткнувся світ. Глава держави переконаний, що в Україні існують усі передумови для успішної протидії негативному впливу фінансової кризи та мінімізації її наслідків", - сказала Ванникова.

За її словами, Ющенко наголосив, що "антикризові заходи будуть максимально ефективними за умови консолідованої позиції усіх гілок влади та мобілізації усіх внутрішніх ресурсів".

"Це, на думку президента, пояснюється тим, що першопричиною кризових явищ стали дії органів влади, що відповідають за фінансово-економічну політику держави", - відзначила Ванникова.

Як повідомлялося, експерти сумніваються в створенні коаліції захисту від світової фінансової кризи у Верховній Раді.

Тимошенко закликала фракції Ради 20 жовтня створити коаліцію захисту від світової фінансової кризи, до якої б увійiшли усі фракції парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування