Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко: "Ющенко не давав вказівок постачати зброю в Грузію"

Понеділок, 20 жовтня 2008, 13:05

Президент Віктор Ющенко не давав жодних вказівок щодо незаконних поставок зброї в Грузію, заявляє в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Повинен офіційно заявити, що Україна - і цю інформацію СБУ перевіряла - не здійснює незаконного продажу зброї іншим країнам", - заявив Наливайченко в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине".

За його словами, Україна здійснює тільки законні поставки на основі контрактів і відповідно до міжнародних договорів.

"Можу сказати, що жодної одиниці будь-якого озброєння не було незаконно продано Україною Грузії, і це підтверджено в ЗМІ багатьма авторитетними експертами. Можу вам із усією відповідальністю заявити, що президент України ніяких вказівок або розпоряджень із приводу так званого незаконного вивозу озброєння за кордон не віддавав", - заявив Наливайченко.

"Хочу підкреслити, що в Україні діє сучасна й ефективна система експертного контролю, тому будь-які висловлювання окремих політиків про постачання зброї в Грузію або інші країни є бездоказовими і неправдивими", - додав він.

Наливайченко також зазначив, що на засіданнях парламентської комісії "документально всі міністерства і відомства підтвердили, що постачання озброєнь до Грузії здійснювалися законно, під міжнародним контролем".

"Підтверджено також, що постачання були винятково до початку військового конфлікту. Жодних документальних підстав для інших висновків нема, і це підтвердилося на засіданні згаданої комісії парламенту", - заявив він.

Як відомо, раніше голова парламентської комісії Валерій Коновалюк (Партія регіонів) заявляв про допущені порушення законодавства при поставках Україною військової техніки до Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування