Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада кличе до себе українських пекарів, електриків і сантехників

Понеділок, 20 жовтня 2008, 14:30

У новій програмі з імміграції до Квебеку (Канада) з'явилися нові елементи відбору, згідно з якими посвідку на проживання зможуть одержати українці робочих спеціальностей.

Про це в понеділок на прес-конференції заявила представник Імміграційного бюро у Відні Христина Мірчева, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Раніше було дуже складно одержати дозвіл на імміграцію в Квебек, не маючи вищої освіти, зараз ситуація змінилася, тому що в Квебеку спостерігається нестача робочих професій", - сказала вона.

При цьому представник Імміграційного бюро наголосила, що особливо гостро стоїть питання про недостачу м'ясників, пекарів, електриків і сантехників.

За словами Мірчевої, нововведення в імміграційній політиці Квебека були обумовлені еволюцією ринку праці і демографічних проблем регіону.

Відповідно до нових критеріїв, перевага буде віддаватися кандидатам від 18 до 35 років, які володіють англійською і французькою мовами, добре ознайомлені з історією і традиціями Канади, а також мають професійний досвід роботи.

Мірчева підкреслила, що люди, у яких найближчі родичі проживають у Квебеку, "одержать додаткові бали при розгляді їхніх кандидатур працівниками імміграційної служби". Також додаткові бали зможуть одержати "родини з дітьми".

За словами Мірчевої, Квебек найбільше має потребу у фахівцях високих технологій, біотехнології, математики.

Мірчева додала, що в 2008 році Квебек планує прийняти до 49 000 іммігрантів.

Разом з тим, вона підкреслила, що перевага "усе ж таки віддається франкомовним країнам, у той же час щорічно з України в Квебек іммігрує, приблизно, від 500 до 600 осіб".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування