Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК: "Сформувати окружкоми зараз неможливо"

Понеділок, 20 жовтня 2008, 14:32

Подання на включення своїх представників до складу окружних виборчих комісій до Центвиборчкому у встановлений законом термін подала лише одна фракція НУ-НС.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Було тільки одне подання від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" за підписом її керівника В'ячеслава Кириленка, інші фракції не подали у встановлений термін - до 19 жовтня включно", - сказав він.

Магера вважає, що практичної можливості сформувати 225 окружних виборчих комісій в ЦВК на сьогоднішній день немає.

"Такої можливості немає з урахуванням у першу чергу наявності ухвали окружного адміністративного суду Києва, оскільки ухвали про його скасування - а це рішення апеляційної інстанції - у ЦВК поки не надходило, тому члени комісії змушені керуватися цієї ухвалою, а тому - позбавлені можливості робити будь-які дії з організації виборчого процесу", - зазначив заступника голови ЦВК.

"Це перша умова, всі інші є похідними: це і фінансування, і в принципі можливість формування окружних виборчих комісій тільки на основі подання однієї-єдиної фракції", - додав він.

"Це була б ненормальна ситуація, коли б одна політична сила сформувала окружні виборчі комісії під вибори. Виникає закономірне питання - яка довіра буде до таких виборів", - підкреслив Магера.

Як відомо, 10 жовтня окружний адміністративний суд Києва призупинив дію указу президента про позачергові парламентські вибори, призначені на 7 грудня, за позовом БЮТ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування