Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція просить журналістів не потрапляти їй під "гарячу руку"

Понеділок, 20 жовтня 2008, 16:31

Міністерство внутрішніх справ закликає журналістів до безпечної поведінки під час висвітлення конфліктних ситуацій і силових протистоянь за участі правоохоронних органів.

Про це сказано у повідомленні Департаменту зв’язків з громадськістю МВС, в якому наводиться випадок конфліктної ситуації між працівниками міліції та журналістами, що трапився 2 жовтня в Печерському районі Києва під час припинення міліцією силового протистояння громадян із охоронцями будівництва житлового будинку.

"Ми з розумінням ставимося до природного бажання журналістів бути в епіцентрі тих чи інших подій, аби "за гарячими слідами" інформувати громадськість про суспільно важливі події... Однак у вирі динамічних подій, де правоохоронцям доводиться приймати рішення і діяти негайно і рішуче, аби своєчасно попередити загрозу громадському порядку і безпеці людей, опинитися в якості потерпілих можуть, на жаль, і журналісти", - сказано у повідомленні.

Крім того, зазначають у відомстві, далеко не кожен із них під час надзвичайних подій має "хоча б візуальні ознаки своєї професійної приналежності (відеокамера, фотоапарат, мікрофон тощо), не кажучи вже про "бейджик" на верхньому одязі або жилет з відповідним написом, які можуть засвідчити їх журналістський статус".

"Зважаючи на це, Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС звертається до керівників засобів масової інформації з проханням звернути особливу увагу на питання безпечної поведінки журналістів в ході виконання ними своїх професійних обов’язків під час різного роду конфліктних ситуацій", - сказано у повідомленні.

Зокрема, у міліції вважають доцільним забезпечити кожного журналіста спеціальним редакційним посвідченням - "бейджиком" "для їх візуального вирізнення працівниками міліції серед інших громадян".

"Це потрібно не лише для того, аби убезпечити журналістів від різного роду випадковостей, а й з метою надання їм працівниками міліції, які перебувають на місці події, всебічної допомоги у виконанні професійних обов’язків журналіста", - запевняють у відомстві.

"Закликаємо журналістів з розумінням ставитися до професійних обов’язків та дій працівників органів внутрішніх справ під час конфліктних ситуацій, пріоритетом для яких є захист закону, забезпечення громадського порядку та безпеки людей", - йдеться у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...