Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама розсипався в компліментах Україні

Вівторок, 21 жовтня 2008, 10:28

Кандидат в президенти США від демократичної партії Барак Обама вважає, що Україна готова до участі в ПДЧ.

Про це він заявив у листі-привітанні учасників 20-го з`їзду Українського конгресового комітету Америки, який щойно завершився у Клівленді, повідомляє "Голос Америки".

Він також підкреслив, що він переконуватиме союзників США в НАТО дати можливість Україні зробити цей черговий крок до повноцінного членства в євроатлантичній спільноті.

"Друзі України на Заході повинні далі відігравати ключову роль у побудові безпечного і благополучного майбутнього для українських громадян", - заявив він.

Обама також згадав про події останніх місяців, які довели, що "такі блага як суверенітет і безпека в Європі ніколи не повинні сприйматися як перманентні".

"Експеримент української демократії має завершитися успіхом – не лише заради благополуччя українських громадян, але також для того, щоб могти служити натхненням для тих у регіоні, хто ще бореться за демократію, включно навіть з Росією", - додав Обама.

Насамкінець він наголосив, що разом з дружиною Мішель повністю усвідомлює історичне значення українського Голодомору, який він назвав "жахливим злочином".

"Ми ніколи не повинні забути про цей голод і завжди повинні дбати про те, щоб про цю трагедію знали майбутні покоління, аби вона ніколи більше не повторилася", - зазначив Обама.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування