Зброя, що вбила Шубу, зникла. Справу хочуть "згорнути"?

Вівторок, 21 жовтня 2008, 10:42

Уже найближчим часом прокуратуру Дніпропетровської області замість трагічно загиблого Володимира Шуби можуть очолити прокурор Київщини Олександр Гардецький чи його житомирський колега Микола Франтовський.

Як повідомило "Сегодня" на умовах анонімності інформоване джерело в ГПУ, з десятка можливих претендентів це найбільш реальні кандидатури.

"Обидва претенденти попрацювали на різних посадах, Гардецький – у Житомирі, Полтаві, Кіровограді, Києві, Франтовський – Луцьку, Житомирі, і не проти отримати призначення на такий "жирний" регіон, як Дніпропетровщина", - говорить джерело.

"У Гардецького шансів більше, адже його й на Київську область ставили, насамперед, щоб правильно вирішував земельні питання, а в "Дніпрі" їх не менше, і Шуба, як не намагався, усе фізично поділити не встиг", - вважає він.

Інший співрозмовник із правоохоронних органів Дніпропетровська підтвердив газеті інформацію щодо підміни і викрадення "ствола", який вистрілив у Шубу – за офіційною версію, з трагічної випадковості..

"Нам заявляють, що Шуба тримав карабін Зауер-202, але це не так. Зараз група взагалі розгубилась, бо зброя зникла, і до НП готові пристебнути який завгодно карабін, хоч імпортний за $300 тисяч, хоч "безродний" російський СКС, – тільки б згорнути цю історію, закрити кримінальна справу за відсутністю події злочину і здати її в архів, як "ховали" справи Георгія Кірпи, Юрія Кравченка, Євгенія Кушнарьова", - стверджує джерело.

На запитання, чи довіряє він слідчому експерименту, який, на думку досвідчених юристів, повинен відтворити картину події, співрозмовник видання сказав: "Експеримент дасть результат, який потрібний слідству".

"За попередньою інформацією, куля пройшла крізь ребро, простромила серце, вийшла через плече і ввійшла у стелю. Якщо й захочеш, так витіювато не вистрілиш. Але слідство дотримуватиметься лінії нещасного випадку. Мовляв, у Шуби стався серцевий спазм. Ця версія і візьме своє", - вважає він.

Начальник прес-центру ГПУ Юрій Бойченко каже, що йому нічого невідомо ні про пропажу такого важливого речдоку, як карабін, ні про наступників Шуби.

Керівник прес-центру прокуратури Дніпропетровської області Світлана Чорна також послалася на відсутність новин у справі свого колишнього шефа, але підтвердила факт звільнення начальника слідчого відділу Петра Овчара.

Як відомо, Володимир Шуба загинув 15 жовтня в стрілецькому тирі приватного спорткомплексу "Беркут". Офіційна версія: нещасний випадок (нібито пристрілював зброю, але випустив її й постраждав від шальної кулі). ГПУ порушила кримінальну справу за статтею "Убивство з необережності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування