Ющенка розкритикували за бажання звільнити чиновників

Вівторок, 21 жовтня 2008, 11:02

Пропозицію президента Віктора Ющенка скоротити на 20% держапарат критикують як народні депутати, так і члени Кабінету міністрів.

Зокрема, глава парламентського комітету з питань соціальної політики і праці Василь Хара назвав цей крок "неправильним і безвідповідальним", пише газета Комерсант-Україна.

"Це продовження так званої люстрації, яку він (Віктор Ющенко) почав під час свого приходу до влади в 2005 році. Тоді були звільнені 20 тис. державних службовців. Це злочин. І сьогоднішні дії президента носять такий же характер", – сказав Хара.

Депутат зазначив, що Ющенко не зможе в такий спосіб протидіяти фінансовій кризі.

"Не може одна людина вирішувати, позбавляти людей роботи чи ні. Це порушення права людини на працю. Якщо зараз ще звільнити держслужбовців, не буде кому соціально підтримати тих, хто залишився без роботи. Цього не можна допустити", – заявив Хара.

Міністр Кабінету міністрів Петро Крупко думає, що "у даному випадку потрібно говорити про системні зміни, а не про кількісні". Він підкреслив, що зараз в Україні "міністерств більше, ніж у Росії".

"Скажімо, є Міністерство промислової політики і є Національне космічне агентство, яке також є центральним органом виконавчої влади", - сказав Крупко.

"Однак подивіться, які підприємства знаходяться в сфері управління одного й іншого – функції відомств дублюються. Можливо, варто усе об'єднати?" – припустив він.

Крупко також вважає, що ефективніше було б "скоротити невиправдано створений орган влади", ніж скорочувати співробітників.

"Відомство має будинок, автопарк і багато чого іншого – на його утримання витрачається величезна кількість державних коштів", – пояснив Крупко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування