БЮТ образився, що до Ради не запросили Тимошенко

Вівторок, 21 жовтня 2008, 12:03

БЮТ заблокував трибуну Верховної Ради з вимогою щодо термінового ухвалення пакету антикризових законів, розроблених Кабінетом міністрів.

Про це повідомив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Портнов.

За його словами, близько 50 антикризових законопроектів вже внесені у Верховну Раду.

Депутат додав, що незважаючи на намагання прем'єр-міністра Юлії Тимошенко потрапити на засідання Верховної Ради та погоджувальної ради керівників фракцій, її туди не запросили.

"Її туди ніхто не запросив, не дивлячись на її наполягання бути присутньою і на засіданні Верховної Ради, і на засіданні погоджувальної ради. Це ще раз свідчить про те, що ні в кого немає бажання сьогодні приймати антикризові закони", - заявив Портнов.

Депутат заявив, що БЮТ "не допустить" ухвалення законопроектів щодо фінансування дострокових виборів.

За його словами, у пакеті, запропонованому у порядок денний вівторка, "три абзаци написано про начебто гарантування вкладів громадян, все інше – це виділення півмільярда на проведення позачергових парламентських виборів".

"У зв'язку з цим ми наполягаємо, щоб всі законопроекти (розроблені урядом) зараз пройшли комітети і пропонуємо роботу в комітетах сьогодні і завтра", - наголосив Портнов.

Разом з тим він не зміг конкретизувати жодного з 50 нібито існуючих законопроектів, запропонованих урядом. Натомість Портнов запропонував звернутися до тих, хто ці законопроекти розробляв.

З пропозицією про два дні роботи в комітетах та закриття засідання Верховної Ради у вівторок до голови парламенту направився член БЮТ Андрій Кожем'якін.

Він додав, що також запропонує спікеру "сісти за стіл переговорів у форматі голова Верховної Ради, прем'єр-міністр і лідери фракцій".

Як відомо, член Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що БЮТ не вносив до Верховної Ради ніяких антикризових законопроектів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування