Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ почав готуватися до виборів ще до указу?

Вівторок, 21 жовтня 2008, 12:09

БЮТ включився у виборчу кампанію з дострокових парламентських виборів ще 7 жовтня – за день до того, як президент Віктор Ющенко заявив про розпуск Верховної Ради.

Як пише "Комерсант-Україна", про це свідчить внутрішня переписка керівництва однієї з обласних організацій ВО "Батьківщина" з керівництвом рай- і міськорганізацій партії, що опинилася у розпорядженні газети.

Відповідно до одного з документів, 7 жовтня відбулася політрада партії, за результатами якої було прийнято розпорядження щодо "надання пропозицій щодо посад керівників і заступників керівників міських і районних виборчих штабів".

Уже наступного дня, 8 жовтня, коли президент оголосив про розпуск Верховної Ради і призначення виборів, на виконання цього розпорядження з обласної організації ВО "Батьківщина" у низові організації партії був спрямований циркуляр із грифом "терміново", у якому, зокрема, сказано, що "на кандидатуру керівника і заступника керівника штабу необхідно заповнити довідку-об’єктивку, (докласти) два фото 3x4 і відправити (дані)".

Вся інформація мала бути підготовлена до 14 жовтня.

У той же день з обласної організації в низові організації був спрямований лист наступного змісту: "Шановні колеги! З 9 жовтня переходимо на роботу в штабному режимі. Прохання залишатися на мобільному зв'язку цілодобово. Про зміну свого місцеперебування чи номера мобільного телефону терміново повідомляти в обласний штаб".

Керівництво БЮТ у понеділок, 20 жовтня, досить стримано відповідало на запитання газети про існування згаданого розпорядження.

"Я не можу спростовувати чи підтверджувати те, що, по-перше, не бачу, а по-друге, до чого не маю жодного стосунку", - заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

Нічого не відомо про існування подібних документів і заступнику голови фракції Андрію Портнову. "Але якщо воно й існує, то страшного в цьому нічого нема, - сказав Портнов. - Це свідчить тільки про те, що БЮТ готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій, і було б легковажно до них не готуватися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування