Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко своїм указом остаточно спантеличив суд

Вівторок, 21 жовтня 2008, 13:12

Київський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд справи про оскарження секретаріатом президента призупинення указу президента Віктора Ющенко про розпуск Верховної Ради на 24 жовтня.

Про це журналістам сказав депутат Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Валерій Писаренко, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Сьогодні суд ще раз відклав розгляд справи до 24 числа до 14 години", - сказав він.

За словами Писаренка, суд прийняв рішення звернутися до Центрального адміністративного суду з метою роз'яснити, які рішення приймалися ним щодо призупинення дії указу.

Крім того, депутат підкреслив, що невизначеність у розгляд цієї справи вніс той факт, що президент призупинив дію свого указу.

"Суд не може розглядати справу за відсутності указу, тому що він припинений", - сказав він.

Також, за словами Писаренка, залишається невідомим, де знаходяться оригінали рішення суду про призупинення указу, що також заважає розгляду справи.

У свою чергу, представник секретаріату президента в судах Руслан Кирилюк заявив, що справа про призупинення указу президента знаходиться в кабінеті судді Володимира Келеберди, куди доступ блокується представниками БЮТ.

20 жовтня Ющенко призупинив свій указ про дострокове припинення повноважень Ради і призначенні позачергових парламентських виборів.

Київський апеляційний адмінсуд переносив розгляд справи про оскарження секретаріатом президента призупинення указу про розпуск Ради спочатку на 17 жовтня, потім на 21 жовтня.

10 жовтня Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію указу про дострокове припинення повноважень Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування