Ющенка можуть вибирати перед Новим роком?

Вівторок, 21 жовтня 2008, 13:50

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає, що президентські вибори відбудуться 27 грудня 2009 року.

"Я на сьогоднішній день, не представляючи в даному випадку офіційну позицію Центральної виборчої комісії, схиляюся до дати 27 грудня 2009 року", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

Магера нагадав, що в даний час говорять про три можливі дати виборів президента: 27 грудня 2009 року, 17 січня або 31 січня 2010 року.

За його словами, відповідно до діючого законодавства, президентські вибори проводяться в останню неділю місяця 5-го року повноважень глави держави.

Обґрунтовуючи свій прогноз, Магера зазначив, що 31 січня 2010 року - це вже буде шостий рік повноважень президента України, а 17 січня - це не остання неділя місяця.

Він також підкреслив, що відповідно до законодавства, дату проведення президентських виборів визначає Верховна Рада.

Також говорячи про нинішні позачергові парламентські вибори, Магера висловив думку, що у виборче законодавство необхідно внести мінімальні зміни.

"Зміни до виборчого законодавства мають бути мінімальними, умовно говорячи - життєво необхідними для проведення нинішніх (позачергових) виборів", - сказав він.

Магера вважає, що необхідно внести зміни в частині фінансування позачергових виборів, а також чітко визначити, хто закуповує бюлетені.

На його думку, у законодавство мають бути внесені зміни, у яких оговорюється, що закупівлю виборчих бюлетенів має здійснювати тільки ЦВК.

"Ніяких тендерних процедур. У даному випадку, ніякої свободи конкуренції підприємств не має бути", - підкреслив Магера.

Він обґрунтував свою позицію тим, що закупівля виборчих бюлетенів - це "питання національної безпеки".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування