Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відкладе вибори Ради на лютий?

Вівторок, 21 жовтня 2008, 16:33

Дата проведення дострокових парламентських виборів може бути перенесена на кінець січня 2009 року.

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в ході прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на те, що указу президента України, у якому була визначена дата проведення дострокових парламентських виборів 14 грудня поточного року, досі немає, отже, можна чекати появи цього указу трохи пізніше", - сказав він.

"Уже тоді чинна норма Конституції не буде витримана і, швидше за все, вибори пройдуть або 21 грудня, або, що більш імовірно, наприкінці січня 2009 року", - додав Фесенко.

Крім того, політолог підкреслив, що в офіційному "Президентському Віснику" опубліковані лише два укази про скасування проведення дострокових виборів 7 грудня 2008 року і про поновлення роботи парламенту країни.

Разом з тим, указу в якому б була визначена дата наступних виборів, за словами політолога, досі немає.

"З огляду на цей факт, указ може з'явитися 23 жовтня й у такому випадку, наступна дата - 21 грудня. Разом з тим, швидше за все, політичні сили будуть шукати компромісний варіант, і цей варіант стане кінцем січня - початком лютого, тому що не можна проводити вибори під час свят, через великий ризик їхнього зриву", - сказав Фесенко.

Водночас він висловив думку, що "навесні 2009 року проводити парламентські вибори взагалі не варто, тому що фактично вже буде стартувати президентська кампанія".

Крім того, на думку політолога, "після проведення президентських виборів у будь-якого президента буде серйозна потреба знову провести парламентські вибори, щоб сформувати більшість під себе у Верховній Раді, а це загрожує вже четвертими достроковими виборами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...