Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європу турбує "некерованість" України

Вівторок, 21 жовтня 2008, 16:48

Європа стурбована "некерованістю" в Україні, заявляє державний міністр Федерального міністерства закордонних справ ФРН Гернот Ерлер.

Про це він заявив у вівторок під час відеомосту Москва-Берлін "Кавказький конфлікт. Що далі? Геополітичні наслідки".

"... Ми знову маємо справу з практично некерованістю України, де втретє за два роки виникає питання нових виборів", - цитує Ерлера УНІАН.

За його словами, це також впливає на ефективність роботи уряду.

Крім цього, держміністр МЗС Німеччини підкреслив, що на даний момент в Україні виникли непримиренні політичні табори.

"Вони (політичні сили) роблять усе для того, що світ дивиться з великою стурбованістю на розвиток подій в Україні", - зазначив він.

"Що нам дадуть різні фантазії про різні союзи і політику безпеки (за участю України), коли ще необхідно відповісти на питання про безпеку всередині України, коли на даний момент у країні просто катастрофічна проводиться внутрішня політика", - підкреслив Ерлер.

"Ми вельми стурбовані і бажаємо Україні якомога швидше стати на шлях стабілізації і досягти хоча б у мінімальній мірі співпраці та взаємодії, і перебування мінімальних термінів уряду при владі", - додав він.

У той же час, Ерлер сказав, що в Німеччині як і раніше вважають, що говорити про вступ України, як і Грузії, до НАТО передчасно.

"Поки Україна і Грузія не відповідають високим стандартам НАТО", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Німецький дипломат зазначив, що в Україні, зокрема, проти такого кроку виступає населення. "Думаю, не буде перебільшенням сказати, що більшість ставиться критично до вступу в альянс", - зазначив Ерлер.

У Грузії ж, за його словами, є невирішені територіальні питання, проблеми з сусідніми державами. "Не можна, щоб такі проблеми привносилися в альянс", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...