Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Оніщука кажуть, що Ющенко розігнав суд, бо його сильно просили

Вівторок, 21 жовтня 2008, 16:52

У Міністерстві юстиції заявляють, що підписанню указу президента про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва передувало відповідне подання голови Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка.

Про це йдеться у коментарі прес-служби Мін’юсту заяв щодо незаконності ліквідації Окружного адміністративного суду Києва, який раніше оскаржив указ Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради.

"Як відомо, суди загальної юрисдикції утворюються та ліквідуються президентом за поданням міністра юстиції, погодженим з головою Верховного Суду або головою відповідного вищого спеціалізованого суду...", - сказано у повідомленні.

Таким чином, зазначають у Мні’юсті, ухваленню коментованого указу президента передувало внесення 14 травня 2008 року головою Вищого адміністративного суду Пасенюком подання міністру юстиції.

"Відповідно, Міністром юстиції 27 серпня 2008 року внесено подання президенту щодо ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Центрального і Лівобережного окружних адміністративних судів міста Києва", - сказано у повідомленні.

У міністерстві також наголошують, що вищезазначені дії були обумовлені "необхідністю створення реальних умов для можливості здійснення адміністративного судочинства на території міста Києва у строки, визначені процесуальним законодавством".

Як відомо, раніше Окружний адмінсуд Києва оскаржив за поданням БЮТ указ президента про розпуск Верховної Ради і оголошення дострокових парламентських виборів.

У свою чергу президент своїм указом розформував Окружний адмінсуд Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування