Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк про Раду: виникає питання, за що ж ми боролися

Середа, 22 жовтня 2008, 11:32

О 12 годині в парламенті має відбутися засідання погоджувальної ради за участі прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та лідерів фракцій, повідомив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

"Уряд, за інформацією прем'єра, схвалив якийсь законопроект, що стосується подолання наслідків економічної кризи", - заявив спікер на брифінгу в середу.

"Я чекаю прем'єр-міністра у стінах парламенту, ми будемо мати предметну дискусію, бо поки що цього законопроекту ніхто не бачив", - додав Яценюк.

Водночас спікер зазначив, що вже знає про те, що "окремі положення учорашнього законопроекту, те що я пропонував, а саме збільшення фонду гарантування вкладів і формування стабілізаційного фонду, з'явилися в урядовому проекті".

"Тому дивно, чому вчора не був проголосований цей закон і він би напевно сьогодні вже був би підписаний і частина економічних проблем була б вирішена", - обурився голова Верховної Ради.

Яценюк повідомив, що після того, як керівники фракцій ознайомляться із зазначеним законопроектом, він дасть "негайне доручення керівникам комітетів розглянути ці законопроекти і завтра будемо пробувати вирішувати це в сесійній залі".

"Одначе, треба чітко зазначити, що економічна криза не може бути вирішена без політичної і навпаки. Це взаємопов'язані речі. І сьогодні нікому не вдасться здурити одне одного", - наголосив спікер.

"Або ми єднаємось навколо подолання і економічної, і політичної кризи і знаходимо спільний вихід, або не буде прийнятий ні один, ні інший пакет законодавства", - попередив Яценюк.

"Треба виходити в сесійну залу з погодженим порядком денним і без заблокованої парламентської зали", - заявив спікер.

При цьому він зауважив, що йому було "дуже складно домовитися минулого тижня про те, щоб діяльність парламенту була відновлена".

"Зараз виникає питання, так за що боролися? Навіщо було відновлювати діяльність парламенту, щоб у перший же день він був заблокований фракцією, яка фактично підтримує уряд, який потребує сьогодні підтримки", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування