Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знову хоче заробити на землі

Середа, 22 жовтня 2008, 11:59

Кабінет міністрів запропонує Верховній Раді затвердити законопроект, що передбачає спрощення процедури викупу землі для суспільних потреб, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Ми пропонуємо прийняти законопроект про викуп землі для суспільних потреб", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу в Києві після засідання Кабінету міністрів, на якому уряд схвалив пакет антикризових заходів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тимошенко підкреслила, що "у часи економічної стагнації необхідно масштабно будувати автомобільні дороги, мости, об'єкти суспільного призначення, у тому числі об'єкти Євро-2012".

"Цей закон дасть можливість скоротити буквально на лічені тижні всі процеси виділення земель, викуп земель на суспільні потреби", - сказала вона.

Тимошенко також заявила, що необхідно прийняти невідкладно "усі законопроекти, що стосуються упорядкування поводження із сільськогосподарською землею", зокрема, законопроект про земельний кадастр і законопроект про вартісну оцінку землі.

За словами Тимошенко, уряд виступає за зниження податкового навантаження на галузь будівництва. Вона відзначила, що в законопроекті, спрямованому на протидію світовій фінансовій кризі, передбачене зниження податкового навантаження, яке передбачає на 30-50% зниження собівартості будівництва.

Слід зазначити, що парламент уже кілька разів відхиляв земельні ініціативи Кабміну, обвинувачуючи його в спробах заробити. А деякі зміни в бюджет щодо продажу землі без аукціону були ветовані президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування