У МЗС дорікнули російським каналам за великий драматизм по Україні

Середа, 22 жовтня 2008, 12:05

Заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв не бачить якихось проблем у плані можливого негативного впливу поточної політичної ситуації в Україні на переговори Києва і Брюсселя за новою згодою про асоціацію.

Таку думку заступник глави зовнішньополітичного відомства висловив у середу в Брюсселі в інтерв'ю журналістам.

"Я не бачу якихось зв'язків між переговорами і поточною ситуацією в Україні", - сказав він.

У цьому зв'язку Єлісєєв нагадав, що Київ і Брюссель почали переговори по новій поглибленій угоді в березні 2007 року напередодні інших дострокових парламентських виборів.

"Що відбулося? - нічого. Ми намагаємося вести справи як завжди, намагаємося довести, що під час політичної турбулентності в Україні адміністративна і виконавча машина України працює добре, тому я не бачу ніяких проблем", - сказав він.

Заступник міністра також звернув увагу на той факт, що "іноді дехто намагається занадто драматизувати ситуацію в Україні".

"І я можу це зрозуміти: коли я дивлюся телевізійну програму, що транслюється з Росії, звичайно, я знаходжуся під враженням того, що в Україні відбувається свого роду революція або важлива подія. Так, є політична суперечка між головними політичними партіями в Україні, але що важливо, що ця дискусія проходить у рамках демократії і Конституції", - сказав він.

Єлісєєв також звернув увагу, що проведення дострокових виборів є нормальною практикою в інших країнах Європейського Союзу, привівши в приклад при цьому Італію і Данію.

У зв'язку з цим заступник міністра завірив присутніх журналістів, що європейський курс України не має бути поставлений під сумнів, тому що всі головні політичні сили, включаючи Партію регіонів, підтримують європейську інтеграцію.

Говорячи про можливі терміни завершення переговорів за згодою про асоціацію, Єлісєєв сказав:

"Якщо ця угода, зокрема, у частині зони вільної торгівлі буде включати інтереси український бізнес співтовариства, якщо це буде вигідно відносинам України і ЄС, українській економіці, ми можемо підписати такий документ завтра. Але ви маєте розуміти, що зона вільної торгівлі - це інновації в практиці ЄС, що забере певний час".

Заступник міністра пояснив, що ЄС не має такого роду угоди в частині створення зони вільної торгівлі з третіми країнами. "Тому, я не знаю, коли ми завершимо переговори і підпишемо цю угоду. Нам необхідний зміст документа", - додав він.

Єлісеєв також повідомив, що Київ і Брюссель почнуть діалог про безвізовий режим між Україною і Європейським Союзом 29 жовтня цього року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування