Турчинов пропонує почати розпродаж з "Укртелекому" - японцям

Середа, 22 жовтня 2008, 12:47

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов вважає, що відновити процес приватизації для залучення коштів на боротьбу з наслідками фінансової кризи можна розпочати з "Укртелекому", яким можуть зацікавитися деякі японські компанії.

"Ми не виключаємо залучення інвесторів, зокрема, з Японії, до участі в приватизації "Укртелекому", - заявив перший віце-прем'єр журналістам у середу, повідомляє УНІАН.

"За попередньою оцінкою фахівців і експертів, є ресурси у потужних японських компаній, які могли б бути зацікавленими дати реальну ціну за "Укртелеком", тому що за безцінь купити охочих багато, а в цих умовах нас цікавить реальна ціна", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що питання приватизації "Укртелекому" порушувалося на засіданні Ради нацбезпеки і оборони. "Президент сказав, що він подумає з цього приводу, але довго думати вже немає часу", - сказав Турчинов.

ВАТ "Укртелеком" - національний оператор фіксованого зв'язку (більше 10 млн. абонентів), надає також послуги мобільного зв'язку (більше 16 тис. абонентів).

Дохід компанії в 2007 році становив більше 8 млрд. грн., чистий прибуток - 267 млн. грн., що порівняно з 2006 роком менше на 40%, а з 2005 роком - в 2 рази.

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план "Укртелекому" на 2008 рік, яким передбачено, що компанія одержить 7 млрд. 498 млн. 800 тис. грн. доходів, витрати сягатимуть 7 млрд. 490 млн. 100 тис. з прибутком 8,7 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування