Росія готує пропозиції щодо ЧФ в Україні після 2017 року

Середа, 22 жовтня 2008, 13:27

Росія запропонує українській стороні обговорити можливість продовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ на базі в Севастополі після 2017 року.

Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив у середу на прес-конференції в Москві, повідомляє кореспондент УНІАН у Москві.

За словами Лаврова, керівництво Росії, в особі президента і глави уряду, не раз наголошувало послідовний характер позиції – повага "суверенітету і територіальної цілісності України, сумлінне дотримання всіх домовленостей, які є між державами, у всій їх сукупності, сумлінне виконання всіх зафіксованих у цих домовленостях принципів і напрямів співпраці".

"Це повністю стосується й угод щодо Чорноморського флоту РФ на території України. Ми суворо керуємось цими угодами, зокрема тими, що містять положення продовження термінів перебування флоту й після 2017 року", - запевнив голова МЗС Росії.

"У відповідний момент ми будемо готові запропонувати українській стороні обговорити умови такого подальшого перебування. Зрозуміло, обговорення цих питань має відбутися на пізнішому етапі, ближче до 2017 року і з тим урядом України, який на той момент працюватиме", - заявив він.

А на даному етапі найголовнішим є виконання чинних угод, вважає Лавров.

"Ми виступаємо за те, щоб українсько-російська підкомісія з питань флоту концентрувалася на чіткому виконанні тих положень угоди, які стосуються забезпечення нормального функціонування і життєдіяльності ЧФ РФ на території України", - наголосив міністр закордонних справ Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування