СБУ завела справу за публікацію документу про поставки зброї до Грузії

Середа, 22 жовтня 2008, 13:46

Служба безпеки України порушила кримінальну справу через публікацію в інтернеті копії листа "Укрспецекспорту" з грифом обмеження доступу та коментар члена Партії регіонів Валерія Коновалюка до цього документа.

Справу порушено за фактом розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, повідомляє прес-служба СБУ.

У повідомленні нагадується, що "1 жовтня 2008 року в інтернеті розміщено копію листа ДК "Укрспецекспорт" з грифом обмеження доступу, а також текст інтерв'ю народного депутата Коновалюка з коментарем щодо цього документа".

"За висновком державного експерта з питань таємниць відомості, що містяться у текстах зазначеного листа та інтерв'ю, становлять державну таємницю і мають ступінь секретності "Таємно", - заявляють в СБУ.

"Дослідча перевірка засвідчила, що їхнє розголошення завдало шкоди національній безпеці України у зовнішньоекономічній й зовнішньополітичній сферах", - наголошується у повідомленні.

СБУ заявляє, що "передбаченою законодавством перевіркою доведено, що поставки озброєння до Грузії здійснювались у законний спосіб, що підтверджено у тому числі, засіданням міжнародних експертів робочої групи країн Вассенаарської домовленості (у тому числі Росії) 15 жовтня цього року у Відні".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування