Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дозволить бавитись курсом

Середа, 22 жовтня 2008, 14:00

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність стабільного курсу гривні.

Про це він заявив в інтерв’ю іноземним радіостанціям – "ВВС", "Свобода", "Дойче Веллє", "Радіо Франс", повідомляє прес-служба президента.

"Ми повинні всі розуміти – стабільна гривня, її стабільний курс – це одна з невід'ємних частин обслуговування нашого корпоративного боргу суб'єктами господарювання зокрема. Ні одна економіка не обслужить зовнішні зобов'язання, якщо курс втратить свою стабільність", - заявив він.

"Ніхто не буде курсом забавлятися. Нам тільки треба перевести механізм курсоутворення до тих параметрів, інструментів, які б були зрозумілі людям, – що у нас ціна на гривню є одна, а не дві чи три", – сказав Ющенко.

Він нагадав, що за оцінками міжнародних фахівців, для світової економіки 2009 рік буде роком рецесії та подолання наслідків фінансової кризи.

"Тому коли ми говоримо про планування 2009 року в Україні, воно має бути жорстким, чітким, ясним", - сказав він.

"Ми не повинні забавлятися у різного роду соціальний чи якийсь інший популізм – ми повинні жити по коштах, раціонально, кожна копійка має витрачатися набагато більш продумано. Це основний висновок, який можна зробити з того, що зараз відбувається у стінах і уряду, і Нацбанку. Як президент я всіляко спонукаю один і другий інститут до того, щоб ми навчилися говорити одним голосом", – підкреслив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування