Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ порушила справу через "тринькання" грошей у ЦВК

Середа, 22 жовтня 2008, 14:07

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах усупереч їх цільовому призначенню окремими посадовими особами Центральної виборчої комісії.

Відповідну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2. ст.210 Кримінального кодексу, порушено 21 жовтня, повідомляє прес-центр СБУ.

Як сказано у повідомленні, законом про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2007 рік" затверджено бюджетні призначення за бюджетною програмою "Проведення позачергових виборів народних депутатів" у сумі 365 млн. грн., серед яких 750 тис. грн. передбачено на закупівлю ЦВК послуг з підтримки, обслуговування та часткової модифікації єдиної інформаційної системи "Вибори".

Між ЦВК та комерційним підприємством було укладено угоду про надання послуг з підтримки, обслуговування та часткової модифікації програмного забезпечення ЄІАС "Вибори" загальною вартістю робіт 2 млн. 990 тис. грн., зазначає СБУ.

"Незважаючи на відсутність дозволу Міністерства фінансів щодо проведення перерозподілу бюджетних призначень за бюджетними програмами, ЦВК виплатила зазначеному підприємству 2 млн. 990 тис. грн., незаконно використавши кошти, передбачені іншими статтями бюджету ЦВК", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...