Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС поповнює "Фаїні" запаси їжі, води та пального

Середа, 22 жовтня 2008, 19:30

Україна як держава не може виступати стороною у переговорному процесі з піратами, заявляє Міністерство закордонних справ.

З моменту захоплення піратами поблизу узбережжя Сомалі судна "Фаїна" і на даний час позиція України залишається незмінною і чіткою, йдеться у коментарі МЗС.

При прийнятті рішення щодо врегулювання ситуації довкола "Фаїни" пріоритетом має бути забезпечення життя та безпеки членів його екіпажу, уточнюється в заяві.

Міністерством закордонних справ та іншими центральними органами виконавчої влади "вживаються усі можливі заходи, зокрема дипломатичного характеру, спрямовані на мирне врегулювання ситуації".

"При цьому, хотіли б наголосити, що Україна як держава не може виступати стороною у переговорному процесі з піратами", - йдеться у заяві.

МЗС пояснює, що як свідчить міжнародна практика, у випадках захоплення суден піратами, державні структури не беруть безпосередню участь у переговорах з нападниками.

Механізм проведення переговорів передбачає спілкування судновласника або компанії-менеджера з піратами безпосередньо або через посередницькі структури, додає МЗС.

Дотримуючись цієї практики, судновласник "Фаїни" уповноважив професійну юридичну компанію на ведення переговорів з піратами, заявляють у міністерстві.

МЗС повідомляє, що станом на 22 жовтня переговорний процес триває. Стан здоров'я членів екіпажу задовільний. На даний час МЗС вживаються заходи з метою поповнення запасів продуктів харчування, питної води та пального.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування