Екіпаж "Фаїни" почувається задовільно - МЗС Латвії

Четвер, 23 жовтня 2008, 09:42

Члени екіпажа захопленого піратами сухогрузу "Фаїна" почуваються задовільно, повідомив російським ЗМІ прес-секретар МЗС Латвії Іварс Ласіс.

"За інформацією, якою володіє МЗС Латвії, члени екіпажу захопленого піратами поблизу берегів Сомалі сухогрузу "Фаїна" почувають себе задовільно", - сказав Ласіс.

За його словами, МЗС Латвії не має у своєму розпорядженні даних, які б підтверджували інформацію ЗМІ про погіршення самопочуття членів екіпажу "Фаїни", а також про намір піратів убити їх 23 жовтня.

Судно "Фаїна", захоплене 25 вересня, перевозило 33 українських танки Т-72, а також легкі зенітні установки, гранатомети й боєприпаси. На момент захоплення на "Фаїні" знаходилися один громадянин Латвії, троє росіян і 17 громадян України. Капітан судна – громадянин Росії Володимир Колобков – помер від серцевого нападу.

Пірати погрожують убити заручників у випадку силової операції з їх звільнення. Газета "Сегодня", якій вдалося зв'язатися з піратами супутниковим телефоном, повідомила в середу, 22 жовтня, що на "Фаїні" скінчилася провізія, а пірати можуть убити екіпаж вже в четвер.

"МЗС Латвії підтримує безперервний контакт із МЗС України, а також кризовим центром цієї країни, що веде переговори з піратами про звільнення екіпажу. У нас немає даних, що підтверджували б інформацію, яка пролунала у ЗМІ, про погіршення стану здоров'я моряків", - зазначив Ласіс.

За його словами, МЗС Латвії сподівається, що звільнити екіпаж "Фаїни" вдасться без застосування сили.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування