Регіонали "прихистять" Медведчука, якщо він відмовиться від Тимошенко?

Четвер, 23 жовтня 2008, 10:15

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович у середу повідомив, що його партія веде переговори про злиття з декількома політичними силами.

Як стало відомо газеті "Комерсант-Україна", Янукович мав на увазі Партію промисловців і підприємців (ПППУ) і партію "Віче", які раніше очолювали нинішні члени ПР Анатолій Кінах та Інна Богословська.

За словами джерела газети в керівництві ПР, на сьогодні вони вже дали свою згоду заявити про розпуск партій і влитися в Партію регіонів.

"Об'єднавчий процес із ПППУ і "Віче" перебуває в стадії завершення, після чого їхні представники будуть прийняті в Партію регіонів", - повідомив виданню один із заступників голови фракції ПР, що побажав залишитися неназваним.

У свою чергу, член політради ПППУ Лев Гнатенко сказав газеті, що в партії дійсно склалася критична ситуація, але питання про злиття з ПР поки не обговорювався, хоча він і не виключає такого варіанту розвитку подій.

За словами Гнатенка, керівництво ПППУ у п'ятницю проведе робочу зустріч із головами облрганізацій, на якій буде ухвалено рішення "про подальше існування партії".

Що стосується партії "Віче", то, за словами її колишнього члена Ірини Горіної, яка пізніше вступила у Партію регіонів і є депутатом відповідної фракції, питання про злиття перебуває на стадії обговорення.

Крім того, "Комерсанту" стало відомо, що в останні дні велися активні переговори про формат участі у виборах з СДПУ(о).

За словами джерел газети в Партії регіонів, з СДПУ(о), на відміну від ПППУ і "Віче", йдуть більш конкретні переговори.

"Ми їм (СДПУ(о)) висунули дві вимоги: насамперед відмовитися від підтримки Юлії Тимошенко, а також заявити про саморозпуск із подальшим вступом членів СДПУ(о) у лави Партії регіонів", - розповіло виданню джерело у ПР.

Навзаєм, як стверджує один із заступників голови фракції ПР, есдекам гарантуються два місця в прохідній частині виборчого списку Партії регіонів.

За інформацією газети, ці місця мають намір посісти колишній голова адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук і голова СДПУ(о) Юрій Загородній.

За словами джерела, питання про внесення есдеків у виборчий список ПР уже вирішене. Хоча сам Загородній не спростував, але й не підтвердив цю інформацію. "У нас усе вирішує з'їзд", - заявив він.

Як відомо, Янукович у середу в Сімферополі заявив, що в ПР "переговори з цілою низкою партій (про злиття) йдуть уже давно, і на даний момент їхня кількість не перевищує п'яти", нагадавши, що на минулих виборах у ПР улилася "Трудова Україна".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування